05 Kwi 2010, Pon 11:07, PID: 200730 

1.Czy czujecie sie odrzuceni przez swiat?czujecie ze nikt nie chce sie z wami przyjaznic?
2. Czy ciagle czujecie zagrozenie, czy czujecie sie atakowani z kazdej strony?
3.Czy kazdy zart plynacy w wasza strone sprawia ze odbieracie to jako ataki i ponizanie?
4. Czy w wiekszosci sytuacji gdzie macie problem z fobia odczuwacie napiecie w mowie i zaczynacie sie jąkac_
ja tak mam wsyzstko na TAK, ale chyba wiem dlaczyego tak jest i mysle ze wiem jak to zmienic, po wielu terapiach w tym takze terapi jakania doszedlem do pewnego modelu i chcialbym sie z wami tym podzielic i zasiegnac opini

2. Czy ciagle czujecie zagrozenie, czy czujecie sie atakowani z kazdej strony?
3.Czy kazdy zart plynacy w wasza strone sprawia ze odbieracie to jako ataki i ponizanie?
4. Czy w wiekszosci sytuacji gdzie macie problem z fobia odczuwacie napiecie w mowie i zaczynacie sie jąkac_
ja tak mam wsyzstko na TAK, ale chyba wiem dlaczyego tak jest i mysle ze wiem jak to zmienic, po wielu terapiach w tym takze terapi jakania doszedlem do pewnego modelu i chcialbym sie z wami tym podzielic i zasiegnac opini
 PhS

Bo ja z tego wszystkiego też już od jakiegoś czasu zdaję sobie sprawę. Ale że sobie zdaję sprawę, nie znaczy, że mogę coś na to poradzić 
 No może jedynie tyle, że nie winię ludzi za nic, ale to wszystko nie sprawia, że np. łatwiej mi spojrzeć im w oczy i coś powiedzieć, niestety nie 
" tyle, że tym razem w odwrotnym kierunku.

wiec niestety nie jest to takie proste...

Niemniej jednak przypomniałem sobie jak to było w przeszłości, mogłem sobi być wesoły i szczęśliwy, po czym pojawiało się parę murów nie do przebicia i.... cały plan brał w łeb.