11 Lis 2025, Wto 10:12, PID: 881338
Hej, objawy fobii nie chcą odpuścić. Obecnie biorę pramolan i pregabalinę (do pregabaliny już się przyzwyczaiłam, bo biorę już 3 lata i nie czuję jakiś efektów - 150 mg na dzień i na noc, też zastanawiałam się nad zapytaniem o zwiększenie dawki). Lekarz przepisał też hydroksyzynę na uspokojenie, ale w ogóle na mnie nie działa. Brałam wcześniej citabax (citalopram), trazodon nie działa na mnie dobrze, tutaj miałam Trittico XR, spowodował spadek temperatury do 36 stopni i powodował mdłości. Ostatni jest Coaxil, po którym wy+
mnie z kapci - niemożność skupienia się, duże roztrzęsienie, taki niepokój. I tutaj pytanie, jaką grupę substancji wybrać i zapytać się o nią lekarza? Zastanawiałam się nad paroksetyną lub escitalopramem, ponieważ czytałam, że są jednym z najskuteczniejszych na lęk. Poza tym od przewlekłego stresu, który nasiliła fobia i praca, jestem roztrzęsiona, drżą mi ręce i powróciły tiki nerwowe. Nie mogę normalnie pracować. Tutaj pytanie, czy zapytać lekarza o jakiś beta-bloker albo neuroleptyk (myślałam o tiapridzie)? Szczerze, nie wiem co robić, ponieważ reakcje fizyczne pogłębiły się, a to wzmacnia moje przerażenie, ponieważ inni mogą zobaczyć objawy.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
mnie z kapci - niemożność skupienia się, duże roztrzęsienie, taki niepokój. I tutaj pytanie, jaką grupę substancji wybrać i zapytać się o nią lekarza? Zastanawiałam się nad paroksetyną lub escitalopramem, ponieważ czytałam, że są jednym z najskuteczniejszych na lęk. Poza tym od przewlekłego stresu, który nasiliła fobia i praca, jestem roztrzęsiona, drżą mi ręce i powróciły tiki nerwowe. Nie mogę normalnie pracować. Tutaj pytanie, czy zapytać lekarza o jakiś beta-bloker albo neuroleptyk (myślałam o tiapridzie)? Szczerze, nie wiem co robić, ponieważ reakcje fizyczne pogłębiły się, a to wzmacnia moje przerażenie, ponieważ inni mogą zobaczyć objawy.Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
PhS