01 Lip 2014, Wto 19:08, PID: 400414
Cytat:Jesteś facetem więc z góry masz inne myślenie i nie zrozumiesz mojego.Stereotypy. Nieprawdziwe. Bo jeśli naprawdę tak uważasz, to po co mi poniżej cokolwiek tłumaczysz?
Cytat:Po pierwsze nie zgodzę się z tą przyjemnością. Ok, ona jest ale gdy ludzie przechodzą razem ten etap tylko po to by go przejść to jest to wyzute z emocji i nie przynosi przyjemności i doznań takich jakie byłyby gdyby była miłość.Nie jest wyzute, bo robią to dla przyjemności i to ona jest tą emocją. Seks nie równa się miłości, a wzajemne wiązanie tego przyczynia się jeno do zwiększonej ilości rozwodów za kilka lat.
Cytat:Samo pożądanie jest dobre ale tylko na krótszą metę.Dlatego rozmawiamy o seksie dla przyjemności, ergo - z powodu pożądania. Krótko to trwa, sytuacja się szybko rozwiązuje i tyle. Pobawiliśmy się. Dzieciaki w piaskownicy też burzą zamki po pieczołowitym ustawieniu ich.
Cytat: Chciałbyś mieć dziewczynę, która z każdym facetem na pierwszej randce albo znajomym idzie do łóżka... Zawsze wydawało mi się że ludzie wolą rzeczy nowe od używanych.Mógłbym odwrócić pytanie: a czym jest szanowanie siebie? Tym samym co przyzwoitość? Niezbyt, prawda?
Odpowiadając na Twoje pytanie: wyolbrzymiasz, ale tak. Jestem w stanie zaakceptować to, że druga osoba nie jest moją własnością i zawsze oraz wszędzie będę zwalczał takie podejście. Wolność jednostki jest dobrem, które przedkładam ponad.
Uprawianie seksu dla przyjemności to nie jest pieprzenie się z uporem maniaka ze wszystkimi.
Cytat:Po trzecie jeśli w łóżku facet myśli tylko o tej przyjemności to on owszem będzie ją miał, ale ja nie bo on nie pomyśli o tym żeby mi ją sprawić.Każdy powinien robić tak, żeby to jemu było dobrze. Wierz mi, da się dogadać w taki sposób. W przeciwieństwie do nieco niejasnego dla mnie sprawiania przyjemności komuś - nikt nie siedzi w mojej głowie żeby wiedzieć gdzie, jak i kiedy dotknąć mocniej, a kiedy lżej.
Cytat:Gdy facet kocha dziewczynę to i ona odczuje z nim przyjemność.Płytkie. Szowinistyczne.
Cytat:Sam seks jest przeznaczony tylko dla osób tzw drugiej kategoriiDzięki. Do Auschwitz czy Birkenau mam iść?
Cytat:Oczywiście to wszystko co napisałam nie jest podparte żadnymi argumentami, no bo jak ma być skoro w praktyce nie mam o tym zielonego pojęciaWidzisz, czyli nie było po co pisać. Ja akurat "siedzę" w temacie i całkiem dużo o nim wiem zarówno w teorii, jak i praktyce, więc czuję się na siłach żeby o tym rozmawiać. Jeśli weźmiemy temat bardzo, bardzo ogólnie i spojrzymy na niego z dystansu dowiemy się, że przekonania i rozmyślania to jedno, a patriachalne tory po jakich porusza się świat to drugie. Piszesz o rzeczach ogólnych, wyuczonych symbolach o których - co przyznajesz potem - nie masz pojęcia. Nie namawiam Cię do prostytucji ale uważam, że powinnaś spróbować czerpać z życia trochę więcej poprzez wyjście poza własny schemat. To oczyszcza i można się naprawdę masę rzeczy o sobie dowiedzieć Takie stawianie sobie płotków nie służy nikomu.
Ale wróćcie do Waszej rozmowy, a ja - jeśli się kiedyś zbiorę - "napocznę" temat w offtopie i tam będziemy mogli obrzucać swoje przekonania błotem ile wlezie