28 Maj 2019, Wto 0:02, PID: 793738
(16 Maj 2019, Czw 8:13)Karol1991 napisał(a): @damiandamianfb U mnie nie ma wlasnie takich prac typu stroz : ( A cos takiego bym najbardziej chcial, cos jak stroz nocny : ) Moglbym w tym czasie czytac ksiazki albo sie czegos uczyc jednoczesnie zarabiajac : DTeż rozważałem coś typu stróżowka/ochrona (ale raczej za dnia), chociaż bardziej wolałbym małą portiernię, bo w przeciwieństwie do stróżowki/ochrony nie trzeba "być bardziej gotowym".
W moim regionie u większości pracodawców jest połączone stróżźoportier, ale w firmie, w której chwilę pracowałem było to osobno. Może różnie to wygląda u różnych pracodawców, ale w firmie, w której jakiś czas byłem zatrudniony, to na małej portierni (były też budynki z większymi) to nawet za dnia można się zająć swoimi sprawami (na dużej no to raczej na nocnej zmianie). Nie byłem stricte portierem, na razie tymczasowo obserwowałem, na małej portierni można siedzieć na telefonie, rozwiązywać krzyżówki itd, itp., rano tylko "zarejestrować" przychodzących pracowników i czas dla siebie.