02 Maj 2018, Śro 7:23, PID: 744624
Jak wiadomo język angielski jest teraz niemalże wszędzie wymaganym "atutem". Na przestrzeni lat dostawałem bardzo slabych nauczycieli, co odbiło sie tym ze nie umiałem sie tego jezyka nauczyć. A wlasna motywacja także nie była silna. Dlatego teraz mam do was takie zapytanie, jak wy sie uczyliscie, czy jest szansa.w kilka miesięcy ten jezyk przyswoić? Mowie tu o takim mowionym, by sie dogadać na mieście, czy wzglednie obejrzec film bez napisow pl czy np. Z napusami ale angielskimi. Gramatyka przyszla by z czasem a teraz po prostu cos co dalo by mp. Przejść rozmowę kwalfikacyjna do pracy potrzebuję. Wiem ze bez mojej pracy własnej samo sie nie nauczy, ale zwyczajnie szukam roznych metod. Słyszałem o fiszkach, ale gdzie je zdobyć, kursy odpadają bo sporo kosztują i pożerają czas a w moim wypadku mam barszonie regularny tryb i ciezko jets mi ustalic sobie staly geafik zajec. Zakuwać słówka z słownika? Przyjmę kazda sugestię, wiem np. Ze dobrym rozwiązaniem jest szlifowanie języka przez rozmowy z innymi ale do tego nie mam kompana właśnie.
Za każdą pomoc dziękuję.
Za każdą pomoc dziękuję.