28 Paź 2019, Pon 22:30, PID: 809070 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28 Paź 2019, Pon 22:32 przez mardybum.)

Działacie albo działaliście podczas studiów w jakimś kole naukowym? Podobało Wam się? Polecacie?
Jestem na 2. roku i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie warto by było spróbować, nie wiem tylko czy to bardzo pracochłonne i czy wystarczyłoby mi czasu. Nie mam też pojęcia na czym konkretnie polega działalność w takim kole, czy nie trzeba wygłaszać publicznie referatów albo coś w tym rodzaju

Podzielicie się doświadczeniami?

Jestem na 2. roku i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie warto by było spróbować, nie wiem tylko czy to bardzo pracochłonne i czy wystarczyłoby mi czasu. Nie mam też pojęcia na czym konkretnie polega działalność w takim kole, czy nie trzeba wygłaszać publicznie referatów albo coś w tym rodzaju
 Podzielicie się doświadczeniami?

PhS

(wiem, teraz przynajmniej to pierwsze to pewnie norma, ale kiedyś to było coś 
 Będąc w kole naukowym można pogłębić zainteresowania, pracować przy organizacji jakichś eventów, zacząć budować sobie siatkę kontaktów w branży, w której się będzie docelowo pracować (zwłaszcza, jeśli wokół kierunku studiów/ kręgu zainteresowań koła naukowego towarzystwo jest niezbyt liczne i dość hermetyczne). Działalność w KN nie wiąże się w żaden sposób z przymusem referowania czegokolwiek, nikt nie wysyła raczej na siłę na konferencje naukowe, nikt nie wpycha do roli konferansjera, przynajmniej z tego co mówili mi ludzie. To, na czym będzie polegała działalność w kole zależy więc w dużej mierze od Ciebie, w co będziesz chciała się zaangażować i co będzie odpowiadało Twojemu temperamentowi, tak mi się wydaje