10 Lip 2019, Śro 18:36, PID: 798486 

@U5iebie
Leczenie psychiatryczne nie wymaga ubezpieczenia zdrowotnego. Natomiast jeśli cofną ci ubezpieczenie z UP, to możliwe jest też wsteczne ubezpieczenie z mopsu. Chociaż wydaje mi się, że ze względu na okoliczności, up nie musi od razu Cię wykreślić z eWUŚ.
A czy indywidualna terapia nie wchodzi w grę? Sytuacja na dziennym tworzy dodatkowe stresory. Ale wszystko jest do ogarnięcia, dasz sobie radę!

Leczenie psychiatryczne nie wymaga ubezpieczenia zdrowotnego. Natomiast jeśli cofną ci ubezpieczenie z UP, to możliwe jest też wsteczne ubezpieczenie z mopsu. Chociaż wydaje mi się, że ze względu na okoliczności, up nie musi od razu Cię wykreślić z eWUŚ.
A czy indywidualna terapia nie wchodzi w grę? Sytuacja na dziennym tworzy dodatkowe stresory. Ale wszystko jest do ogarnięcia, dasz sobie radę!
 PhS

Nie weryfikuje się w ogóle ubezpieczenia przy rejestracji, ta informacja jest sprawdzana jedynie do wypisania odpłatności leku na recepcie - leki nie są objęte refundacją w tym przypadku.
, jakbym wiedział, że można bez ubezpieczenia, tyle spiny mniej by było.

się idzie dowiedzieć w takim razie, a to jednak dość istotne i może zdecydować o tym czy ktoś się wybierze do lekarza, czy będzie się czaił jak idiota, mało razy miałem ochotę pojechać do psychiatry ale myślałem, że jestem zablokowany, przez niestawienie się w urzędzie i muszę najpierw odczekać ten ich tam okres, zanim będę mógł się ponownie zarejestrować.