13 Paź 2021, Śro 11:01, PID: 849375
(13 Paź 2021, Śro 10:24)kasiek_885 napisał(a): @Danna Dalej mam lęk, ale zaczęłam chodzić na zajęcia i udowodniłam sobie że potrafię. Jak zaczęłam przebywać wśród ludzi to zaczęłam się zastanawiać o co mi chodziło, bo to była izolacja totalna i zamykanie się w swoim świecie. Lęk pojawił się w podstawówce jeszcze ale normalnie chodziłam do szkoły tylko jak skończyłam technikum to zaczęły się problemy. Zamiast się przełamywać to się zamknęłam na lata tylko teraz mam poczucie winy bo to wcześniej było do ogarnięcia. Jeszcze ta derealizacja i nerwy zespoły mi wszystko bo nie jestem w stanie wrócić do normalności po tym
Tylko że teraz to już mi się nic nie chce. Kiedyś miałam tyle marzeń planów celów. A teraz to ja mam to wszystko gdzieś i najlepiej to bym sobie tak całe życie przesiedziała. Żałuję że wcześniej nie zrozumiałam że robię źle, że to się leczy, przełamuje i żyje normalnie...
No ale 24 lata to wciąż bardzo młody wiek. Możesz jeszcze dużo osiągnąć. Też mi się wydaje, że możesz mieć depresję. Czy bierzesz/brałaś jakieś leki?
To co opisujesz przypomina mi trochę mój stan jak nie miałam pracy i miałam taki nastrój, że nie byłam w stanie zmusić się do niczego.