23 Mar 2021, Wto 22:18, PID: 839672
Bo kultura picia alkoholu jest stara jak nasza cywilizacja. Też nie piję raczej, choć potrafię się ostro na...ać i spać w rzygowinach jak już zacznę. (brak hamulców) dlatego staram się nie pić.; bo właśnie alkohol wyłącza zahamowania i dlatego ludzie chętnie po niego sięgają. Zwłaszcza osoby nieśmiałe mogą się wyluzować i uspołecznić pod wpływem. Natomiast sam alkoholizm jest chorobą i jak ktoś uważa, że gardzi alkoholikami, to tak, jakby powiedział, że gardzi chorymi na dowolną inną chorobę. Nikt raczej nie marzy o uzależnieniu się.
Co do agresji, to jeśli się komuś pojawia w sposób nadmierny po alkoholu, to raczej świadczy o ukrytych problemach psychicznych niż jest winą alkoholu. Ja jestem jednakowo agresywny na trzeźwo jak i po spożyciu a nawet po spożyciu często włącza mi się miłość do wszystkich. Natomiast uważam, że są lepsze używki i bezpieczniejsze, jak marihuana której legalizacji jestem gorącym zwolennikiem.
Co do agresji, to jeśli się komuś pojawia w sposób nadmierny po alkoholu, to raczej świadczy o ukrytych problemach psychicznych niż jest winą alkoholu. Ja jestem jednakowo agresywny na trzeźwo jak i po spożyciu a nawet po spożyciu często włącza mi się miłość do wszystkich. Natomiast uważam, że są lepsze używki i bezpieczniejsze, jak marihuana której legalizacji jestem gorącym zwolennikiem.