22 Maj 2016, Nie 20:42, PID: 543846
Cytat:Nie ma ideałów, więc z jakiejś części "wymagań" trzeba zawsze zrezygnować. Jeśli ktoś szuka w partnerze cech sugerujących, że będzie wierny (btw jak to rozpoznać?) to okazuje tym samym, że trochę jednak wątpi w swoją za+ść, gdyż zakłada, że zdrada może go spotkać.
To jest według mnie typowe dla postrzegania w taki sposób ze o twoim poczuciu własnej wartości mają decydować czynniki zewnętrze.
Do póki tak jest to jest to żadne poczucie. Facet Cie zdradzi a ty szukasz winy w sobie zamiast zaakceptować ,że taki już był.
Cytat:Ok, czyli Ty nie oczekujesz od bliskich czegoś takiego ani im tego nie jesteś w stanie zaoferować, uczciwe podejście, sprawiedliwe dla obu stron. Ja natomiast mam tendencje do wczuwania się w cudze emocje i pewnie dlatego chciałabym, by ktoś wczuwał się też w moje
Oczywiście ,że mogę zaoferować i tak robię.
Wiadomo też ze jeżeli bliską mojemu sercu osobę spotyka coś niedobrego to i mnie tez to zaboli.
Natomiast uważam ,że trzeba robić wszystko co można aby było lepiej i zarażać się radością wzajemnie a nie dołować.
O to mi chodziło. Wiadomo ze czasami może stać się w życiu coś wyjątkowo niedobrego i trzeba to jakoś wspólnie przejść.
[/quote]