02 Lip 2015, Czw 2:10, PID: 451144
Pierwsze wrażenie? Na pierwszych spotkaniach naturalną rzeczą jest chyba skrępowanie, brak zaufania, dystans. Jeśli jednak w ciągu kilku następnych spotkań nic nie posunie się do przodu, to ja osobiście bym sobie to odpuścił. Jeśli dążymy do czegoś więcej, to nieodzownym elementem jest dążenie do zbliżenia, mówiąc kolokwialnie- seksu. Jeśli tej intymności brak, wpadamy w sidła friend zone. Wtedy jedna lub druga strona musi sobie odpowiedzieć na pytanie, czy znajomość na poziomie przyjaźni ją interesuje czy też nie. Jeśli tak, kontynuujemy znajomość bez nastawiania się "a może jej/jemu się odwidzi", jeśli nie- ucinamy kontakt, zdrowiej dla nerwów.
Pierwsze wrażenie uważam za przereklamowane, poznajemy się przez cały czas, z doświadczenia jednak wiem, że dążenie do zbliżenia na pierwszych spotkaniach jest konieczne. Trzeba sprawdzić dopasowanie się pod każdym względem, nawet seksualnym. Takie jest oczywiście moje zdanie. Każdy może o tym sądzić inaczej.
Co innego, gdy już od pierwszego spotkania zauważamy u kogoś wady, których zaakceptować nie możemy. Wiele zależności. Ja uważam, że warto dać drugą szansę.
Pierwsze wrażenie uważam za przereklamowane, poznajemy się przez cały czas, z doświadczenia jednak wiem, że dążenie do zbliżenia na pierwszych spotkaniach jest konieczne. Trzeba sprawdzić dopasowanie się pod każdym względem, nawet seksualnym. Takie jest oczywiście moje zdanie. Każdy może o tym sądzić inaczej.
Co innego, gdy już od pierwszego spotkania zauważamy u kogoś wady, których zaakceptować nie możemy. Wiele zależności. Ja uważam, że warto dać drugą szansę.