26 Cze 2013, Śro 0:12, PID: 355926
klara napisał(a):Jak myślicie, dobre to studia i praca po tym dla fobiczki? Chodzi o pracę jako nauczyciel wychowania przedszkolnego.Znajoma po filologii pracuje w przedszkolu na etacie. To nie jest zwykła praca tylko zmagania z żywiołem, w warunkach szkodliwych dla zdrowia psychicznego i nerwów. Ta znajoma z pewnością nie ma żadnej fobii, jest typem towarzyskim, na studiach miała doskonałe wyniki, bardzo lubi dzieciaki, ale twierdzi, że praca w przedszkolu to katorga i bardzo chętnie by ją zmieniła przy pierwszej okazji.
Sam ogólnie nie mam nic do dzieciaków (pojedynczych) ale pracować na co dzień z większą grupą to jak dla mnie czyste szaleństwo..
klara napisał(a):Bliscy ciągle starają mi się wybic ten pomysł z głowy, mówią że dzieci teraz coraz gorsze i tylko bym sie w takiej pracy męczyła.Uważam, że mają tutaj rację niestety.. i sama też dojdziesz do podobnych konkluzji jak nie wcześniej to kiedy zaczniesz taką pracę. Ta praca męczy i to bardzo i trzeba mieć żelazne zdrowie aby się w niej utrzymać na dłużej. Szkoda Twojego czasu i nerw mz.