04 Paź 2012, Czw 2:50, PID: 318880
niebieski90 napisał(a):Czujesz że sie czerwienisz i gadasz dalej normalnie hmmm no może i dobry pomysł, ale jak chyba sami wiecie taka reakcja zaczyna zbijać z tropu i powoduje że zaczynam się tym dodatkowo przejmować, gubić wątek, a potem już błędne koło się załącza. Gdyby nie reakcje somatyczne myślę że mógłbym całkiem dobrze poradzić sobie z fobią po prostu idąc na żywioł w każdej sytuacji (co jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia dla mnie), ale gdy przy normalnej rozmowie czasami zaczyna mi lecieć pot z czoła to od nowa zaczynam czuć się jak idiota, przechodzi mnie strach na myśl co odpowiem jak zapyta czemu tak się pocę, przecież nie mogę obcej osobie wyłożyć tak po prostu kawy na ławę, bo jeśli np. wtedy próbowałbym zagadać do dziewczyny to już raczej byłbym spalony, a ostatnio interesuje mnie właśnie ta tematyka.
Dobra, teraz odwróćmy sytuację. Rozmawiasz z dziewczyną i ona nagle zaczyna się czerwienić, albo zaczynają jej się trząść ręce. Ona Ci mówi, że ma tak z nerwów.
Co sobie o niej teraz myślisz?
Mam kilku znajomych co czasem walną buraka ale nikt z tego nie robi jakiejś afery. Czasem się z tego pośmiejemy przez 10sek i tyle . Jesteśmy ludźmi, nikt nie jest doskonały. Pozwól sobie być człowiekiem. Zwłaszcza przy tak drobnych objawach somatycznych nie musisz się niczym przejmować.