11 Gru 2011, Nie 12:40, PID: 282885
michelle napisał(a):Nie wiem, jak można kochać zwierzęta. Nie byłabym w stanie pokochać nic głupszego od siebie, łącznie z człowiekiem. Ja kocham umysłem, a nie sercem. Ale cóż... każdy jest inny. Więc może pozwólmy innym kochać zwierzętaTo, że są na niższym poziomie świadomości nie czyni je głupszymi. Patrząc na "mądrych ludzi" - wręcz przeciwnie. Zwierze nie czyni świadomie krzywdy dla zabawy, jeśli zabija i się "bawi" to tylko dlatego, że potrzebuje tego pożywienia i nie wie, że robi tę krzywdę. Ale nie będę się w ten temat zagłębiać, bo zwierzęta kocham ponad wszystko i się tylko zdenerwuję ;3
Ludzie, cóż... są różni. Są świadomi tego co robią, mają wolną wolę. A jednak krzywdzą, no bo przecież to takie fajne. Zawsze tak było. Głupszy zawsze jest wyżej w hierarchii. Przez to my (w domyśle ludzie z fs) cierpimy, słabniemy i nie dajemy rady w takim świecie. Dlaczego ja nigdy nikogo nie poniżałam, a ktoś inny tak? Dlaczego ja nie wyśmiewam innych, bo są inni niż ja? Może jestem po prostu nienormalna