30 Sie 2007, Czw 16:36, PID: 1448
Dobrym hobby jest tez sport. Uprawiając sport nie mysli się o bzdurach i pierdołach. Wysiłek fizyczny czy jest to koszykówk ping pong piłka nozna siatkówka albo walki wschodu. Na parkiecie czy macie zapomina sie o problemach dnia codziennego i fobiach. Trzeba się spocić i wypocić swoje lęki. Zapisanie sie np do sekcji aikido jak było to w moim przypadku spowodowało ze poznałem nowych ludzi i zacząłem chodzić z przyjemnoscią. Świadomość że zdobywa się nowe umiejętności uskrzydla mnie. I nie chodzi tu zeby startować w zawodch mistrzostwach tylko chodzi o rekreację. Wystawianie się do sytuacji gdzie czuje się obawę lub lęk jest kluczerm do sukcesu. Takie prozaiczne sprawy jak wykonywanie technik na komende czy odliczanie pokolei na początku mogą fobika przyprawić o lęk ale z czasem można to przezwyciężyć i chodzenie na treningi stanie się przyjemnością. Kobiety moga chodzić na róznego rodzaju aeorobiki itp Także sztuki walki jak aikido są dobre dla kobiet bo wykorzystują energię walki przeciwnika i nie potrzeba dużej siły aby pokonoc przeciwnika tylko zastosować poprawnie technikę a ćwiczyć można w domu z kolegami na sali bądź na boisku. Znaleźć sobie konik hobby dzięki któremu będziemy mogli zapomnieć o fobii a z czasem stanie się to przyjemnością i okazja żeby przełamywać swoje lęki.
Pozdrawiam
Rafał
]
ps: byle nie siedzieć w domu nie rozmyslać i zasklepiać w swojej skorupie wyjść z domu i próbować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
Rafał
]
ps: byle nie siedzieć w domu nie rozmyslać i zasklepiać w swojej skorupie wyjść z domu i próbować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!