30 Sie 2007, Czw 1:29, PID: 1434
Jeszcze w gwoli komentarza do swojego postu muszę dodać. Trzeba być wytrwałym i małymi kroczkami do celu. Każdy dzien może przynieść nawet małą zmianę ale ta zmiana jest dla nas kolosalnym krokiem do szczęścia jakim jest przezwyciężenie swoich słabości. Trzeba siebie też nagradzać cokolwiek np. nowa płyta, gra komputerowa sparawić sobie przyjemność za to że się coś osiągneło. Trzeba tez z drugiej strony być zdyscyplinowanym jeżeli współpracuje sie z psychoterapeutą starać się realizować i słuchać poleceń a nie byc biernym słuchaczem. Na poczatku jest to trudne bo trzeba zmienic swoje przyzwyczajenia przezwyciężać lęki ale powoli świadoma praca i 100% zaangazowanie da efekty jak to było w moim przypadku. Czasami trzeba odczekać dłuższy czas bo nasze przyzywczajenia i lęki są głęboko zakorzenione w naszej psychice ale poiwtarzam warto bo czeka nas na końcu satysfakcja. Jeszcze jedno jeżeli specjalista przepisuje lek to należy go brać a nie odstawiać bo wstyd bo co inni ludzie powiedzą albo bo jestem chory-a psychicznie to nie prawda.....czasami na działanie leku trzeba trochę poczekać bo oraganizmm (mózg) musi sie przyzwyczaić i wysycić.
Warto tez miec jakieś hobby dzięki któremu można mieć odskocznie a nie myśleć obsesyjnie o tym co ludzie powiedzą albo że jestem taka taki beznadziejny. W moim przypadku była to muzyka a wszczególności gra na fortepianie - i po latach muszę stwierdzić że mi to dobrze wychodzi dzięki fobii bo wiele czasu gdy byłem w "matni" spedzałem nad klawiaturą he he he.
Reasumując wszystko się da liczy się pierwszy krok czasami jest to ważna i odważna decyzja w życiu i trzeba iśc do specjalisty.
Póxniej obrać sobie cel i pracować sumiennie z psychoterapeutą przy pomoicy leków a może leki nbie będą potrzebne to już zależy od indywidualnego przypadku. A na końcu sukces w 100% trzeba w to wierzyć. Ja jestem tego przykładem w tej chwili normalnie funkcjonuje i cieszę się szczęściem i życiem UDAŁO SIĘ.
Pozdrawiam
Rafał
ps: tak trzymajcie MUSI SIĘ UDAĆ I U SIĘ UDA!!!!!!!
Warto tez miec jakieś hobby dzięki któremu można mieć odskocznie a nie myśleć obsesyjnie o tym co ludzie powiedzą albo że jestem taka taki beznadziejny. W moim przypadku była to muzyka a wszczególności gra na fortepianie - i po latach muszę stwierdzić że mi to dobrze wychodzi dzięki fobii bo wiele czasu gdy byłem w "matni" spedzałem nad klawiaturą he he he.
Reasumując wszystko się da liczy się pierwszy krok czasami jest to ważna i odważna decyzja w życiu i trzeba iśc do specjalisty.
Póxniej obrać sobie cel i pracować sumiennie z psychoterapeutą przy pomoicy leków a może leki nbie będą potrzebne to już zależy od indywidualnego przypadku. A na końcu sukces w 100% trzeba w to wierzyć. Ja jestem tego przykładem w tej chwili normalnie funkcjonuje i cieszę się szczęściem i życiem UDAŁO SIĘ.
Pozdrawiam
Rafał
ps: tak trzymajcie MUSI SIĘ UDAĆ I U SIĘ UDA!!!!!!!