11 Sty 2016, Pon 21:45, PID: 505750
Alikene napisał(a):Na pewno jest wiele wyjątków od tego, ale ja jakoś nie spotkałam się z osobami, które utrzymywałyby kontakt po skończeniu danej szkoły itp.No to nawet ja mam przynajmniej jedną taką osobę.
Z drugiej strony, wiele lat nauki przeduniwersyteckiej spędziłem w samotności, więc wiem, że czasem nie jest to łatwe.
Alikene napisał(a):Jeśli na etapie szkoły, studiów nie nawiąże się wartościowych znajomości, to już później jest coraz trudniej, bo każdy zaczyna mieć swoje sprawy i już nie wpuszcza nowych osób do swojego życia.Ja tego kompletnie nie rozumiem.
Luctucor napisał(a):Im dalej z wiekiem tym mniejsza szansa na taką przyjaźń, bo przychodzą obowiązki, praca, rodzina i ludzie nie mają chęci poświęcać czasu dla drugiej osoby.x2
Luctucor napisał(a):Dlatego się szuka drugiej połówki, żeby uzupełnić tę lukę, która zaczyna się coraz bardziej zaznaczać z wiekiem.x3
Luctucor napisał(a):Myślisz, że ktoś kto założył rodzinę i pracuje będzie miał czas, żeby się spotykać częściej? Jakbym miał tak często się z kimś widzieć to już chyba wolę przelotne znajomości.x1000000000000000000000000000000000000000
Ja nie wiem, to jest jakieś chore. Nie rozumiem tego, że jak związek (i nie daj Boże dzieci), to już cała reszta ludzi niech s*ier*ala. Ja bym wolał nigdy, za przeproszeniem, nie mieć ci*ki do ruchania, ale za to mieć masę wiernych i oddanych przyjaciół.