08 Sie 2012, Śro 21:36, PID: 311808
Od pewnego czasu myślę o zapisaniu się na jakąś terapię. Problem polega na tym, że na myśleniu się kończy, bo nie wiem jak ugryźć ten temat. Po pierwsze nie mam pojęcia na jaki rodzaj terapii się zapisać lub jaką problematykę ma objąć terapia. Napiszę może z czym mam problem. Interesuje mnie z pewnością radzenie sobie z lękiem w sytuacjach społecznych, czyli tak jak większość osób na forum mam z tym problem. Tylko pytanie czy jest taka terapia dotycząca fobii społecznej? Bo zależy mi by grupa terapeutyczna miała taki sam problem, a nie że grupa mieszana, ludzi z różnymi problemami.
Podejrzewam również u siebie objawy nerwicowe typu drżenie rąk, pocenie rąk pod wpływem stresu, napięcie mięśniowe, czyli brak rozluźnienia pod wpływem stresu, a także niekiedy kołatania serca, a oprócz tego po prostu niska samoocena, brak wiary we własne możliwości, co powoduje jeszcze większego doła.
Po drugie nie wiem gdzie są takie specjalistyczne poradnie w Trójmieście. A także nie wiem czy iść pierw na terapię indywidualną czy od razu na głęboką wodę, czyli grupową. Jednym słowem od czego zacząć?
By się już za dużo nie rozpisywać - proszę o jakieś rady lub wskazówki szczególnie tych osób które przechodziły już terapie o podobnym charakterze, problemie. Osoby z Trójmiasta prosiłabym o polecenie jakiś sprawdzonych poradni głównie w Gdańsku lub Gdyni.
Każdą radę przemyślę i może to mnie zainspiruje do konkretnych działań :-)
Podejrzewam również u siebie objawy nerwicowe typu drżenie rąk, pocenie rąk pod wpływem stresu, napięcie mięśniowe, czyli brak rozluźnienia pod wpływem stresu, a także niekiedy kołatania serca, a oprócz tego po prostu niska samoocena, brak wiary we własne możliwości, co powoduje jeszcze większego doła.
Po drugie nie wiem gdzie są takie specjalistyczne poradnie w Trójmieście. A także nie wiem czy iść pierw na terapię indywidualną czy od razu na głęboką wodę, czyli grupową. Jednym słowem od czego zacząć?
By się już za dużo nie rozpisywać - proszę o jakieś rady lub wskazówki szczególnie tych osób które przechodziły już terapie o podobnym charakterze, problemie. Osoby z Trójmiasta prosiłabym o polecenie jakiś sprawdzonych poradni głównie w Gdańsku lub Gdyni.
Każdą radę przemyślę i może to mnie zainspiruje do konkretnych działań :-)