02 Gru 2010, Czw 15:28, PID: 229957
To co napiszę, nie jest kierowane do hipokrytów i innej maści pokręconych pseudoromantyków, ktorzy to krzyczą na cały świat(ze miłosc wazniejsza). Natomiast w pracy daliby się opluć za podwyżkę.
Czy to się komuś podoba, czy nie pieniądze są, i bedą najwazniejsze w zyciu, przynajmniej do czasu, kiedy wymyślane nowe końce świata nie nadejdą. Kiedy nadejdzie koniec swiata, to może faktycznie rozumna małpa(homo sapiens) przemysli czy są mu teraz tak bardzo potrzebne.
A więc pieniądze dają:
- wyżywienie, zamieszkanie
-znajomości, kontakty, przyjaźń, a nawet jak nie przyjaźć to pseudoprzyjaźń(i tak pod względem psychiatryczno-psychologicznym lepsze niż spanie w przytułku albo biednym domu i nie wychodzenie nigdzie)
- podroze, zwiedzanie, zaplanowanie czasu
-a nawet zajęcie, pracę(bogaty łatwiej znajdzie pracę, zajęcie aniżeli biedak z opieki dla bezdomnych)
- bezpieczeństwo
-niepodległość, niezaleznosc od nikogo
- na wypadek choroby leczenie przez najlepszych specjalistów
-czesty kontakt z najlepszymi specjalistami
- najlepsze lekarstwa
Mądry Bogaty może być:
- bisnesmenem
-pracownikiem
-pisarzem
-politykiem
-producentem fimowym
-prawie każdym
Biedny będzie prawie zawsze:
- nikim
- ewentualnym robolem za 1000zlotych
- niewolnikiem
- skazanym na zagładę
- słabo leczonym na wypadek choroby
Napisałem ze prawie zawsze, bo są wyjątki.
Ktoś, kto sądzi, że jest inaczej, jest zwykłym idiotą albo jakimś psedowierzącym katolem z bozią na szyi, niedzielną zdrowaśką na mszy, a w tygodniu jazda po ludziach bez trzymanki. Napisałem prawdę i nie życzę sobie komentarzy przez hipokrytów.
Czy to się komuś podoba, czy nie pieniądze są, i bedą najwazniejsze w zyciu, przynajmniej do czasu, kiedy wymyślane nowe końce świata nie nadejdą. Kiedy nadejdzie koniec swiata, to może faktycznie rozumna małpa(homo sapiens) przemysli czy są mu teraz tak bardzo potrzebne.
A więc pieniądze dają:
- wyżywienie, zamieszkanie
-znajomości, kontakty, przyjaźń, a nawet jak nie przyjaźć to pseudoprzyjaźń(i tak pod względem psychiatryczno-psychologicznym lepsze niż spanie w przytułku albo biednym domu i nie wychodzenie nigdzie)
- podroze, zwiedzanie, zaplanowanie czasu
-a nawet zajęcie, pracę(bogaty łatwiej znajdzie pracę, zajęcie aniżeli biedak z opieki dla bezdomnych)
- bezpieczeństwo
-niepodległość, niezaleznosc od nikogo
- na wypadek choroby leczenie przez najlepszych specjalistów
-czesty kontakt z najlepszymi specjalistami
- najlepsze lekarstwa
Mądry Bogaty może być:
- bisnesmenem
-pracownikiem
-pisarzem
-politykiem
-producentem fimowym
-prawie każdym
Biedny będzie prawie zawsze:
- nikim
- ewentualnym robolem za 1000zlotych
- niewolnikiem
- skazanym na zagładę
- słabo leczonym na wypadek choroby
Napisałem ze prawie zawsze, bo są wyjątki.
Ktoś, kto sądzi, że jest inaczej, jest zwykłym idiotą albo jakimś psedowierzącym katolem z bozią na szyi, niedzielną zdrowaśką na mszy, a w tygodniu jazda po ludziach bez trzymanki. Napisałem prawdę i nie życzę sobie komentarzy przez hipokrytów.