05 Gru 2009, Sob 23:18, PID: 188734
simi, nie gniewaj się, ale opisujesz pewne rzeczy (można to nazwać reklamą, czy czym), ja widzę że jest to zbieżne z ideą NLP. Jawnie piszesz o NLP porównując do metody traktowania pacjenta z dolegliwościami psychicznymi przez psychologów i pana Grzesia podając jego wersję (wyssaną z palucha) jak podchodzą psychologowie. To nie jedyne nazwisko, jakie tu przytaczasz związane z NLP. Na prawdę, ja osobiście bardzo przestrzegam przed NLP.
A co do 'czuj się komfortowo', to jak się to robi? Potrafisz sobie zadać odczuwanie określonych emocji? Panujesz nad nimi? Ja nie twierdzę, że się tego nie da, ale napisz jak to robisz, a nie każ się nikomu czuć dobrze, bo się będzie czuł świetnie: śmiejąc z Ciebie.
vivi, ja nie wiem co to jest auto-NLP. Jeśli to jest po prostu NLP, to się wypowiedziałem powyżej.
vivi, chodzi o to, że te techniki stosują metody oszukujące psychikę. Stosując takie techniki ludzie nabywają (gdy mają predyspozycje - rzadko) zaburzeń schizotypowych. Na dodatek te metody dla osób które nie mają błahych problemów nie są trwałe, o ile w ogóle zadziałają.
A co do technik psychomanipulacji, to rozumiem, że podoba Ci się:
A co do 'czuj się komfortowo', to jak się to robi? Potrafisz sobie zadać odczuwanie określonych emocji? Panujesz nad nimi? Ja nie twierdzę, że się tego nie da, ale napisz jak to robisz, a nie każ się nikomu czuć dobrze, bo się będzie czuł świetnie: śmiejąc z Ciebie.
vivi, ja nie wiem co to jest auto-NLP. Jeśli to jest po prostu NLP, to się wypowiedziałem powyżej.
vivi, chodzi o to, że te techniki stosują metody oszukujące psychikę. Stosując takie techniki ludzie nabywają (gdy mają predyspozycje - rzadko) zaburzeń schizotypowych. Na dodatek te metody dla osób które nie mają błahych problemów nie są trwałe, o ile w ogóle zadziałają.
A co do technik psychomanipulacji, to rozumiem, że podoba Ci się:
NaszeMiasto.pl, http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/833871.html napisał(a):... Uczestnicy szkolenia będą poznawać metody programowania neurolingwistycznego - w skrócie NLP. Wśród nich wszystkie najważniejsze chwyty, np. "zakotwiczanie", polegające na wyczuwaniu bodźców, na które kobieta podprogowo reaguje i stosowanie ich do momentu stworzenia więzi z obiektem. Takim bodźcem może być słowo lub dotyk w czułe miejsce. ...